Nieuws

Professioneel scherpe laserprojecties met de BenQ LU950 en LU951ST

Robuust en onderhoudsvrij - 24 uur per dag, 7 dagen per week

02-09-2018

Eindhoven, 14 februari 2018 - BenQ, wereldwijd marktleider op het gebied van DLP®-projectoren, stelt onderhoudsvrije BlueCore-lasertechnologie als lichtbron voor de projector centraal. Op de ISE in Amsterdam was dat duidelijk te merken aan de nieuwe uitvoering van de BenQ LU950-projector en de variant daarop voor de korte afstand, de LU951ST. Met ingang van mei 2018 zijn de nieuwe modellen in de vakhandel verkrijgbaar voor een prijs van € 5.499 inclusief btw voor de LU950 en € 9.099 inclusief btw voor de LU951ST. 


De nieuwe BenQ-laserprojectoren LU950 en LU951ST zijn geschikt voor 24 uur per dag en 7 dagen per week professioneel gebruik, zowel in grote vergaderruimtes en auditoriums als voor de meest uiteenlopende toepassingen in winkels of museums. Beide projectoren stellen in staat tot 360°- of portretinstallatie, zodat het mogelijk is om zonder kwaliteitsverlies te projecteren op het plafond, de muur, de vloer of schuine oppervlakken.

Met een helderheid van 5000 ANSI-lumen bij een WUXGA-resolutie van 1920 x 1200 blinken de nieuwe uitvoeringen uit door hun betrouwbare prestaties, eenvoudige bediening, hoge energie-efficiëntie en flexibele installatie. De gebruiker kan zijn voorinstellingen opslaan in vijf afzonderlijk te programmeren geheugens, voor bijvoorbeeld beeldmodus, resolutie of formaat, en die de volgende keer door één enkele druk op de knop weer oproepen.

Andere features voor aanpassing aan de plaats van installatie zijn Lens Shift en de 1,6-voudige zoom van de LU950 danwel de 1,1-voudige zoom van de LU951ST, de uitvoering voor de korte afstand. De enorme flexibiliteit van de BlueCore-laserprojectoren wordt nog verder onderstreept door de Digital Shrink and Shift-functie. Digitale afstemming van de chip zorgt voor nauwkeurige instelling en optimale uitlijning wanneer Lens Shift en Zoom niet volstaan.

Onder het grote aantal aansluitingsmogelijkheden van de projectoren vallen ook HDBaseT-connectiviteit en HDMI out. Met behulp van de HDMI out-aansluiting is het mogelijk probleemloos meerdere projectoren van dezelfde beeldcontent te voorzien. Gebruik van een splitter is dan niet nodig. Met behulp van de afzonderlijk in te stellen afstandsbediening-id kunnen met één enkele afstandsbediening maximaal 99 projectoren aangestuurd worden. Bediening op afstand van bijvoorbeeld meerdere projectoren in een museum is zo voor de beheerder een stuk eenvoudiger.


Zo groot mogelijk plezier in de kleinste ruimte met korteafstandsprojectie
Met de LU951ST voor korteafstandsprojectie heeft de presentator aanzienlijk grotere bewegingsvrijheid en behoren verblindend projectielicht en storende schaduwen tot het verleden. De projector kan van bijvoorbeeld een afstand van slechts 1,40 meter van het projectieoppervlak, of bevestigd aan een whiteboard, al een beelddiagonaal van 80 inch projecteren.

Onderhoudsvrije BlueCore-laserlichtbron
Beide modellen maken gebruik van een onderhoudsvrije BlueCore-laserlichtbron. De lamp hoeft zo niet meer vervangen te worden en wachttijden voor onderhoud zijn verleden tijd. De BlueCore-laserprojectoren van BenQ worden gekenmerkt door hun uiterst scherpe contrast en automatische energiebeheer. Ze sturen de lichtopbrengst rechtstreeks aan en zorgen zo voor snellere reactietijden. Dat stelt ze in staat tot weergave van indrukwekkend duidelijke beelden met een uitzonderlijk hoge contrastratio van 100.000 : 1. Door automatische helderheidsaanpassing wordt de weergave van subtiele details in bijzonder donkere ensceneringen geoptimaliseerd, terwijl heldere delen van het beeld worden uitgebalanceerd. 


Downloadsectie


Pressekontakte:

Janet Spacey PR

Janet Spacey

Tel.: +49 241 99 00 160

E-Mail: janet@spacey-pr.de

 

BenQ Deutschland GmbH

Guido Forsthövel

Head of Marketing DACH & Benelux

Tel.: +49 208 40942-60 

E- Mail: Guido.Forsthoevel@BenQ.com

TOP