Nieuws

BenQ LU9915: Nieuwe topper onder de BenQ-laserprojectoren

BlueCore-laserprojector voor professioneel gebruik met 10.000 ANSI lumen helderheid en 100.000:1 contrastratio.

01-03-2018

Eindhoven, 3 januari 2018 - BenQ, wereldwijd marktleider op het gebied van DLP®-projectoren, komt met de LU9915 met een nieuwe topper onder zijn BlueCore-laserprojectoren, die voldoen aan de hoogste eisen voor alle vormen van professioneel gebruik. De LU9915 is met zijn lichtsterkte van 10.000 ANSI lumen de aangewezen keuze voor gebruik in musea, grote evenementen of in conferentie- en collegezalen. Het model is compatibel met een groot aantal wisselobjectieven en is geschikt voor 360°- en portretprojectie. De BenQ LU9915 is met onmiddellijke ingang verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 23.199 incl. btw (projectprijs op aanvraag). 


BlueCore-lasertechnologie
De BenQ-projector is uitgerust met een krachtige tweevoudige laserlichtbron, die zorgt voor een optimale helderheidswaarde van maximaal 10.000 ANSI lumen. Het dubbele kleurenwiel staat daarbij garant voor uiterst zuivere weergave van de schitterende en intense kleuren uit de RGBY-kleurruimte. De innovatieve BlueCore-lasertechnologie maakt bovendien een hoge contrastratio mogelijk van 100.000:1 en zorgt voor een indrukwekkend diepe zwartwaarde. Door dit te combineren met DLP®-chiptechnologie haalt de LU9915 gedurende meer dan 20.000 uur de grootst mogelijke kleurnauwkeurigheid. 

De BenQ LU9915 levert projecties met een WUXGA-resolutie van maximaal 1920 x 1200 in 16:10-beeldformaat. De gebruiker kan kiezen uit in totaal negen formaten die afzonderlijk ingesteld kunnen worden. De nieuwe projector is perfect voor 24 uur per dag, 7 dagen per week professioneel gebruik zonder onderbrekingen. Door de robuuste behuizing met zijn 100% stofdichte projectie-unit en innovatieve vloeistofkoelsysteem is de projector een stuk geruislozer dan apparatuur met traditionele ventilatoren.


Flexibele installatie
De enorme flexibiliteit van de LU9915 wordt mogelijk gemaakt door een breed scala praktische functies, zoals mechanische zoom en horizontale en verticale Lens Shift, die hem geschikt maken voor projectie op de meest uiteenlopende locaties. Bij aankoop kan bovendien gekozen worden uit acht verschillende glazen wisselobjectieven, met projectieverhoudingen van 0,38-8,26. Dat maakt de professionele projector uiterst flexibel en gemakkelijk aan te passen aan verschillende projectieafstanden.


Perfecte projecties met Edge Blending en geometrische correctie
Edge Blending wordt gebruikt bij projectie op meerdere schermen en zorgt voor naadloze weergave door de helderheid langs de randen van aan elkaar grenzende beelden aan te passen. De functie voor kleuraanpassing is bedoeld voor kalibratie van kleine kleurverschillen tussen de afzonderlijke projectoren.

Bovendien beschikt de LU9915 over intuïtieve functies voor aanpassing van de projectie, zoals Corner Fit en Surface Fit. Dat stelt in staat tot eenvoudige aansturing en zorgt voor perfect uitgelijnde beelden. Corner Fit garandeert nauwkeurige weergave door elke hoek afzonderlijk uit te lijnen, terwijl Surface Fit zorgt voor optimale uitlijning bij projectie op oppervlakken met een speciale vorm of op gewelfde oppervlakken.

Efficiënt beheer en planning
De laserprojector is compatibel met gangbare besturingssystemen als Extron, Crestron, AMX en PJ Link en is zo perfect geschikt voor praktische systeemintegratie.

De Multiple Display Administrator (MDA)-software stelt de beheerder in staat alle in het netwerk geregistreerde projectoren te beheren en een efficiënte planning te maken voor het dagelijks gebruik en onderhoud. Identificatie, bediening, controle en taakbeheer kunnen zo vanaf één enkele computer centraal aangestuurd worden. De MDA-software van BenQ biedt de beheerder interessante mogelijkheden, waaronder het opstellen van een tijdsplanning voor het openen en sluiten van applicaties in verschillende zalen, vergaderruimtes en op tentoonstellingen en het op afstand in-/uitschakelen met behulp van de Remote-functie.

Uitgebreide connectiviteit
De talrijke mogelijkheden voor aansluiting van de BenQ LU9915 maken hem perfect geschikt voor kwalitatief hoogwaardige verbinding met een groot aantal apparaten en videobronnen. Naast VGA-, DVI-, HDMI- en LAN-poorten is de projector uitgerust met de in de media en bij radio en televisie veelgebruikte 3G-SDI-interface voor ongecomprimeerde overdracht van digitale videosignalen zonder kwaliteitsverlies. HDBaseT zorgt voor feilloze ongecomprimeerde overdracht tot maximaal 100 meter door video- en audiosignalen, en aansturingssignalen van andere bronnen (waaronder pc's, laptops, documentencamera's, Blu-rays en dvd's), te combineren in één enkele CAT5-kabel. Deze efficiënte verbinding is uitstekend geschikt voor plafondinstallaties. 


Pressekontakte:

Janet Spacey PR

Janet Spacey

Tel.: +49 241 99 00 160

E-Mail: janet@spacey-pr.de

 

BenQ Deutschland GmbH

Guido Forsthövel

Head of Marketing DACH & Benelux

Tel.: +49 208 40942-60 

E- Mail: Guido.Forsthoevel@BenQ.com


TOP