Nieuws

Professioneel display voor Fotografen: BenQ SW271 met 4K en HDR

Kleurmanagementmonitor met uitstekende kleurnauwkeurigheid en USB-C-aansluiting voor nog meer comfort

11-03-2017
 

Eindhoven, 3 november 2017 - BenQ, de LED-expert, kondigt aan dat de kleurmanagementmonitor SW271 nu leverbaar is. Het nieuwe model van 27 inch / 68,58 cm met IPS-paneltechnologie is speciaal voor professionele fotografen en beeldbewerking technici ontwikkeld. De hardware-kalibreerbare monitor beschikt daarvoor over een resolutie van 4K UHD (3840 x 2160) in 16:9-formaat, HDR10 (High Dynamic Range), een afdekking van Adobe RGB-kleurruimte van 99%, en een afdekking van DCI-P3-kleurruimte van 93% en tot slot beschikt de monitor over een comfortabele USB-C™-aansluiting. Het nieuwe professionele display wordt geleverd inclusief een shadowhood, die kleurafwijkingen en spiegelingen als gevolg van licht uit externe bronnen. Vanaf heden is de BenQ SW271 in de handel verkrijgbaar voor € 1.316 incl. btw.


 

Levensechte, natuurlijke kleuren
Natuur- en buitenfotografen kunnen zich verheugen op een extreem natuurlijke kleurweergave, in het bijzonder bij blauw- en groenschakeringen. De exact op de behoeften van fotografen afgestemde hardware-gekalibreerde monitor biedt een zeer hoge kleurgetrouwheid. De intuïtieve gebruikersinterface van de configuratiesoftware Palette Master Element zorgt voor een eenvoudige kalibratie en voor een hoge kwaliteit van het kleurprofiel. De weergave van de kleurruimten sRGB en Rec. 709 voor elk 100%, Adobe RGB voor 99% en DCI-P3 voor 93% is daarbij onontbeerlijk. Dankzij de HDR-functie (High Dynamic Range) geeft de SW271 de 4K UHD-inhoud uiterst contrastrijk weer. De IPS-technologie zorgt bovendien voor een kleurconstante weergave over een zeer brede zichthoek van maximaal 178° horizontaal en verticaal. De 14 bit 3D Look-Up-Table (LUT) beschikt over een omvangrijke detailscherpte om het oorspronkelijke motief perfect te kunnen weergeven. Dankzij de kleurnauwkeurigheid Delta E≤2 voldoet de SW271 bovendien aan de veeleisende verwachtingen van de doelgroep.
 

Ergonomisch werken en innovatieve technologieën
Ergonomie is onmisbaar tijdens de vele uren werk die beeldverwerking nu eenmaal met zich meebrengt. De BenQ SW271 is voorzien van een op meerdere manieren in te stellen monitorvoet, die traploos tot 150 mm in hoogte kan worden versteld, tot 45 graden naar links en rechts uit het midden kan worden gedraaid van -5 tot 20 graden kan worden gekanteld. De meegeleverde monitorkap kan zonder problemen worden aangepast aan de pivot-functie van 90 graden.

Met de Hotkey Puck, een bekabelde OSD-controller, die functioneert als afstandsbediening, bewijst de monitor daadwerkelijke multifunctionaliteit - comfortabel wisselen van de ene naar de andere modus via een druk op de knop. De overgang van instellingen voor beeldbewerking naar gewoon internetten of Office-werkzaamheden is op die manier gemakkelijk en probleemloos.

Dankzij de Gamut Duo-functie kunnen gelijktijdig twee afbeeldingen via splitscreen worden weergegeven in verschillende kleurruimten – ongeacht of de gegevens afkomstig zijn van één of van twee gescheiden computers.
 

Verbindingscomfort ook dankzij USB-C
De SW271 biedt een omvangrijke connectiviteit dankzij de Displayport, HDMI® en USB 3.0, alsmede een geïntegreerde kaartlezer voor SD/SDHC/SDXC. Het professionele display is daarnaast voorzien van de nieuwste USB-C™-poort, zodat de hardware-kalibratie kan worden uitgevoerd met slechts één kabel. De USB-C™-aansluiting met een overdrachtssnelheid van maximaal 5 Gbit/s zorgt bovendien voor probleemloze weergave van schitterende 4K-content.

 

BenQ geeft op de SW271 drie jaar garantie, inclusief service voor ruilen op locatie.

 

Pressekontakte:

Janet Spacey PR

Janet Spacey

Tel.: +49 241 99 00 160

E-Mail: janet@spacey-pr.de

 

BenQ Deutschland GmbH

Guido Forsthövel

Head of Marketing DACH & Benelux

Tel.: +49 208 40942-60 

E- Mail: Guido.Forsthoevel@BenQ.com

TOP