Nieuws

BenQ LK970: 4K UHD-projector met innovatieve BlueCore-lasertechnologie

Onderhoudsvrije projector met een groot aantal toepassingsmogelijkheden voor auditoriums, museums en digital signage-scenario's

09-19-2017

Eindhoven, 19 september 2017 - BenQ, wereldwijd marktleider op het gebied van DLP®-projectoren, breidt zijn portfolio Pro-AV-projectoren uit met het model LK970. De nieuwe BlueCore-laserprojector beschikt over een echte 4K UHD-resolutie (3840 x 2160 / 8,3 miljoen pixels), een helderheid van 5000 ANSI lumen en een contrastratio van 100.000: 1. De gebruiker kan een verbazingwekkend gedetailleerd en levendig beeld verwachten. De onderhoudsvrije laserlichtbron en de hoge mate aan flexibiliteit bij installatie maken dat deze hoogwaardige beamer zich compleet onderscheidt van andere. De LK970 is vanaf nu in de vakhandel verkrijgbaar voor een prijs van € 11.299 incl. btw.


Spectaculaire en duurzame 4K-beeldkwaliteit
De met een reeks ultramoderne 4K UHD-chips uitgeruste LK970 heeft een resolutie van 3840 x 2160 / 8,3 miljoen pixels) en levert zo een adembenemende beeldkwaliteit. Met behulp van BlueCore-lasertechnologie bereikt hij een helderheid van 5000 lumen en een enorm hoge contrastratio van 100.000: 1. Bovendien beschikt de LK970 over een dubbel kleurenwielsysteem, voor een optimaal uitgebalanceerde en intense weergave van de RGBY-kleurruimte met een grotere balans en kleurnauwkeurigheid. De buitengewone scherpte, helderheid, contrastratio en hoge resolutie worden nog verder geperfectioneerd door een hoogwaardige, voor 4K geoptimaliseerde lensstructuur.


Betrouwbare en onderhoudsvrije functionering dankzij lasertechnologie
De LK970 levert in normale modus meer dan 20.000 uur lang dezelfde hoge projectieprestaties. Dat maakt hem uitstekend geschikt voor ononderbroken commercieel en professioneel gebruik, 24 uur per dag en 7 dagen per week. In de Eco-modus bedraagt de levensduur maximaal 60.000 uur en in de Dimming-modus haalt hij bij optimale beeldkwaliteit zelfs 69.000 uur. De hermetisch tegen stof gesealde optische aandrijving en de laserlichtbron van de LK970 zijn ontworpen voor extreme duurzaamheid en continugebruik. De projector is uitgerust met een geavanceerd vloeistofkoelsysteem, voor ultieme betrouwbaarheid en zo min mogelijk storend geluid van de ventilatoren.

Uiterst flexibele installatie
De BenQ LK970-laserprojector maakt van projecteren een ware belevenis en biedt unieke en innovatieve installatiemogelijkheden voor allerlei vormen van toepassing in bijvoorbeeld winkels en museums, waaronder 360°, portretformaat en horizontale instelling.

De gecentreerde objectieven van BenQ maken eenvoudige installatie van de projector mogelijk, zonder speciale berekeningen of instellingen. Met de Lens Shift-functie van de LK970 kan het geprojecteerde beeld maximaal 25% horizontaal of 60% verticaal worden bijgesteld. De 1,5-voudige Zoom-functie voorziet de gebruiker van een aanvullende krachtige tool voor perfect uitgelijnde installatie. De hoogtemodus en de modus voor een onverlicht, zwart scherm breiden de mogelijkheden voor indrukwekkende presentaties onder allerlei omstandigheden nog verder uit.

Eenvoudigere bediening en onderhoud
De geïntegreerde HDBaseT van de LK970 zorgt voor feilloze overdracht van Full HD-signalen over een afstand van maximaal 100 meter via een CAT5 ethernet-kabel.

De LAN-verbinding en compatibiliteit met toonaangevende oplossingen, zoals Extron, Crestron, AMX en BenQ Multiple Display Administrator (MDA) maakt de projector eenvoudig via het netwerk op afstand aan te sturen. Netwerkbeheer via BenQ MDA stelt in staat tot gecentraliseerd toezicht, aansturing, identificatie en taakbeheer van afzonderlijke of meerdere projectoren in het netwerk tegelijkertijd.

Geschikt voor medische beeldvorming
De LK970 voldoet aan de DICOM-standaard (Digital Imaging and Communication in Medicine) en is dus ook uitstekend geschikt voor weergave van grootformaat medische beelden in grijstinten, zoals bijv. röntgenopnames voor training en opleiding.


Voor meer informatie:

Janet Spacey PR

Janet Spacey

Tel.: +49 241 99 00 160

E-Mail: janet@spacey-pr.de

 

BenQ Deutschland GmbH

Guido Forsthövel

Head of Marketing DACH & Benelux

Tel.: +49 208 40942-60 

E- Mail: Guido.Forsthoevel@BenQ.com


TOP