Nieuws

Voor puur videogenot - de nieuwe BenQ displays EW3270ZL en EW2770QZ

Designmonitoren met extra smalle rand

05-02-2017

Eindhoven, 2 mei 2017 - BenQ, de led-expert, brengt twee nieuwe Video Enjoyment-monitoren met WQHD-resolutie (2560×1440) in 16:9 formaat op de markt voor de liefhebbers van film en video. De EW3270ZL (32 inch/81,28 cm) en de EW2770QZ (27 inch/68,58 cm) zijn stijlvolle allrounders, die met behulp van de nieuwe Brightness Intelligence-technologie geoptimaliseerd zijn voor film en video. Ze zijn bovendien uitgerust met Low Blue Light Plus- en Flickerfree-technologie om de ogen van de kijker zo veel mogelijk te sparen. De EW3270ZL is nu al in de handel verkrijgbaar voor € 549 incl. btw. De EW2770QZ komt met ingang van mei in de handel voor € 469 incl. btw. 


Optimale beeldprestaties en grote kleurgetrouwheid
Een bijzonder opvallend aspect van de nieuwe displays EW3270ZL en EW2770QZ is de Brightness Intelligence-technologie, die zorgt voor de beeldkwaliteit en het sparen van de ogen. Met deze technologie worden optimale beeldprestaties bereiktd, doordat de helderheid en beeldinhoud bij weergave automatisch aan het omgevingslicht worden aangepast. Donkere filmsequenties worden lichter gemaakt om de details daarin nog duidelijker uit te laten komen. Heldere ensceneringen daarentegen worden niet overbelicht. 

Beide monitoren overtuigen door grote kleurnauwkeurigheid en dekken de sRGB-en Rec. 709-kleurruimte compleet af. De HDTV-kleurenstandaard Rec.709 garandeert van productie tot weergave in de bioscoop een voortdurend consistente kleurgetrouwheid en -kwaliteit. 

Praktische features
De extra smalle rand accentueert het slanke en elegante uiterlijk van de displays, die met hun modieuze maar toch onopvallende design probleemloos in elke omgeving passen. De stabiele gezichtshoek van 178° horizontaal/verticaal heeft bovendien het voordeel dat het mogelijk is met meerdere personen aan de monitor te zitten. 

Om ervoor te zorgen dat de gebruiker geen hinder ondervindt bij het kijken naar het scherm, zelfs niet tijdens een lange film, heeft BenQ de displays uitgerust met Flickerfree- en Low Blue Light-technologie. BenQ's Low Blue Light-technologie filtert schadelijk blauw licht en vermindert zo irritatie en vermoeidheid van de ogen. 

Via de twee geïntegreerde HDMI®-ingangen kan afspeelapparatuur, zoals een Blu-ray speler of gameconsole, heel gemakkelijk worden aangesloten. Bovendien beschikken de monitoren over DisplayPort, Mini DisplayPort en een koptelefoonaansluiting. Ingebouwde luidsprekers (2x3 watt of 2x2 watt) luisteren het filmgenot op met bijpassend geluid.

Voor meer informatie

Janet Spacey PR

Janet Spacey

Tel.: +49 241 99 00 160

E-Mail: janet@spacey-pr.de

 

BenQ Deutschland GmbH

Guido Forsthövel

Head of Marketing DACH & Benelux

Tel.: +49 208 40942-60 

E- Mail: Guido.Forsthoevel@BenQ.com


TOP