Nieuws

ZOWIE XL2540: nieuw eSports-display met 240 Hz voor professionele gamers

Extreem hoge refresh rate zorgt voor een ultra-soepele game-ervaring

11-14-2016

Eindhoven, 17 november 2016 – ZOWIE, het eSports-merk van BenQ, introduceert op de DreamHack Winter in het Zweedse Jönköping zijn nieuwe gaming-display XL2540 met een beeldherhalingsfrequentie van 240 Hz en een ultra-snelle responstijd van 1 ms. Hiermee breidt BenQ de ZOWIE XL-serie, die speciaal werd ontwikkeld voor professionele gamers in de PC-eSport, consequent verder uit. Al vanaf eind november ligt de ZOWIE XL2540 in de winkel voor een prijs van € 549,- (adviesprijs incl. btw).

Ultra-soepele game-ervaring
De ZOWIE XL2540 eSports-monitor met een beelddiagonaal van 62,2 cm/24,5 inch overtuigt met een refresh rate van 240 Hz en een responstijd van 1 ms, hetgeen zorgt voor een optimale gamingervaring. Met de Color Vibrance Technology kan de gamer kleuren en details snel en gemakkelijk naar zijn eigen voorkeur instellen. Met de beproefde Black eQualizer krijgt de speler beter zicht in donkere scènes, herkent hij de tegenstander in kritische gevechtssituaties eerder en kan hij sneller reageren.

Professionele eSports-equipment
Concentratie is een belangrijke factor in de eSport. De beschermkappen aan de zijkanten minimaliseren hinderlijke reflecties, waardoor een nog intensievere FPS-spelervaring wordt beleefd, die door de matte donkergrijze behuizing met rode accenten nog verder wordt ondersteund. De praktische S-switch is ook bij de levering inbegrepen. De bedrade controller ligt ergonomisch in de hand en biedt de speler meer voordelen doordat hij snel kan navigeren en switchen tussen drie voorgeprogrammeerde spelmodi. Nieuw is de "profile-to-go"-functie waarbij persoonlijke instellingen op de S-switch kunnen worden gecached. Voor extra gemak is het display voorzien van een handgreep en een geïntegreerde koptelefoonhouder.

In hoogte verstelbaar met slechts één vinger
In termen van ergonomie biedt de eSports-monitor verschillende aanpassingsmogelijkheden. Zo kan de XL2540 tot 140 mm in hoogte worden versteld en is daardoor flexibel aanpasbaar aan de zitpositie van de speler. Om de hoogte te verstellen, hoeft de speler alleen maar het frame met één vinger iets op te tillen. Ook de hellingshoek van het scherm kan eenvoudig horizontaal en verticaal worden aangepast.

DreamHack Winter 2016 – ZOWIE-display huren en live uitproberen
Van 24 tot 27 november vindt in Jönköping, Zweden, de DreamHack Winter 2016 plaats. eSport-liefhebbers kunnen hier voor het eerst de nieuwe ZOWIE-monitor XL2540 live uitproberen en zich overtuigen van de gamingopties en beeldkwaliteit. Als een van de hoofdsponsoren heeft BenQ ZOWIE een unieke actie voor bezoekers bedacht: per e-mail naar internal.eucom@benq.com kan men zich voor het evenement aanmelden en een ZOWIE eSports-monitor huren voor de duur van het evenement en/of deze na afloop tegen een gereduceerde prijs mee naar huis nemen. De deadline voor deelname is 18 november 2016.

Meer informatie over de DreamHack Winter 2016 campagne van ZOWIE vindt u op: https://www.dreamhack.se/dhw16/2016/11/06/enhance-your-byoc-experience-rent-a-benq-zowie-monitor/ 


Voor meer informatie

Stijn Stortelder (Bex*communicatie)
Tel.: +31 (0)6 14 555 794
E-Mail: benq@bexcommunicatie.nl 

Guido Forsthövel (BenQ)
Tel.: +49 208 40942- 60
E-Mail: Guido.Forsthoevel@BenQ.com


TOP