Nieuws

BenQ W8000 home theater-projector met THX® HD-certificering

Professionele projector voor veeleisende thuisbioscopen met Rec. 709 HDTV-standaard en vijf optionele verwisselbare lenzen

09-09-2016

Eindhoven, 16 September 2016 – BenQ, marktleider op het gebied van DLP®-projectoren, presenteert haar nieuwe en innovatieve vlaggenschip in het professionele home theater-segment: de W8000 is de eerste projector van BenQ die de THX® HD-certificering heeft gekregen. Een ander opvallend kenmerk van de BenQ W8000 is de mogelijkheid om bij de aanschaf te kiezen tussen vijf verschillende lenzen met verschillende brandpuntsafstanden. Zo kan de W8000 individueel worden aangepast aan de afstand tot het projectievlak hetgeen zorgt voor een optimale projectie in uw thuisbioscoop. De nieuwe Full HD-projector met een resolutie van 1920 x 1080 in 16:9-formaat en een contrastverhouding van 50.000:1 is vanaf september in de winkel verkrijgbaar voor € 3.599,- (adviesprijs incl. btw). De prijzen voor de verwisselbare lenzen Standaard, Wide Fix, Wide Zoom, Semi Long en Long Zoom liggen tussen € 599,- en € 1.679- (adviesprijs incl. btw).

De overtuigende beeldprestaties van de W8000, een combinatie van vloeiende beelden, indrukwekkende kleurechtheid, gedetailleerde scherpte en een zeer hoog contrast, zullen zelfs de meest verstokte home-cinemafans versteld doen staan. De uitgebreide reeks features en de gevestigde industrienormen, zoals de THX® HD-certificering, Rec.709 en ISFccc®-kalibratie, evenals de gepatenteerde BenQ-technologie CinemaMaster staan garant voor een fascinerende bioscoopervaring. De W8000 met 2000 ANSI lumen biedt een optimale helderheid voor een professionele home-cinemabeleving.

Originele kleurkwaliteit en professionele kalibratie
Alleen de beste audio- en videosystemen voldoen aan de criteria voor de THX® HD-certificering. In nauwe samenwerking met de deskundigen van de THX-laboratoria hebben de ingenieurs van BenQ de strenge tests op het gebied van kleurnauwkeurigheid (Rec.709), precieze gamma- en contrastwaarden en kleurtemperatuur met succes afgerond. Het resultaat is een beeldweergave met de oorspronkelijke kleurechtheid en kwaliteit, precies zoals de regisseur het heeft bedoeld.De W8000 gebruikt hiervoor een geavanceerd 6-segments kleurenwiel (RGBRGB) met perfect afgestemde kleursegmenten en een nieuw soort laag.

Bovendien zorgt de geïntegreerde kalibratie ISFccc® van de Imaging Science Foundation (ISF) voor een perfecte aanpassing van het beeld en de kleurprestaties aan de omgevingsomstandigheden.

Puur genieten van films dankzij Motion en Audio Enhancer
De geïntegreerde CinemaMaster-technologie van BenQ draagt ook bij aan een hoge beeldkwaliteit. De toegevoegde waarde van deze technologie is bijvoorbeeld de Motion Enhancer die door het invoegen van 36 geïnterpoleerde beelden tussen de afzonderlijke reeksen vloeiende en levendige video's met 60 frames per seconde produceert.

Daarnaast voorziet CinemaMaster de W8000 van een betere geluidskwaliteit. De Audio Enhancer-technologie combineert verschillende concepten die ook in de bioscoop worden toegepast. Zo zijn de 10-watt luidsprekers bijvoorbeeld ondergebracht in nauwkeurig afgestemde resonantiekamers. Bovendien maakt de Sound Engine van MaxxAudio gebruik van digitale verwerking voor rijke bassen en heldere hoge tonen.

De juiste lenskeuze
De projectieafstand en het beeldformaat zijn bepalend voor de plaatsing en installatie van een beamer. Bij de BenQ W8000 kan men kiezen uit vijf lenzen voor uiteenlopende omgevingsomstandigheden. Voor een thuisbioscoop in de woonkamer of voor een professioneel gebouwde grote home cinema-installatie - de flexibele lenskeuze zorgt voor het beste beeld. De lenzen bestaan volledig uit glaselementen die de scherpte van elk afzonderlijke beeld tot in het kleinste detail weergeven.

De W8000 is bovendien uitgerust met een horizontale en verticale Lens Shift-functie. Met behulp van Lens Shift kan de beeldprojectie zonder vervorming of keystone-effecten op zowel de verticale als horizontale as worden versteld, zonder de W8000 te hoeven verplaatsen.

Draadloze beeldoverdracht
Dankzij de optionele BenQ Wireless Kit WDP02 kan de inhoud van videobronnen zoals Blu-ray-speler, spelcomputer of pc zonder HDMI-kabel naar de projector worden verzonden. De Wireless Kit zorgt voor een overdracht van content met 1080p naar de projector, zelfs in 3D. One-Time Setup herkent de draadloze optie automatisch en gebruikt deze zonder handmatige configuratie. Ongecomprimeerde verzonden gegevens kunnen door de projector sneller worden verwerkt en zonder enige vertraging worden weergegeven. In de draadloze ontvanger zijn vier antennes in een verfijnde reeks geschakeld, zodat een bereik van 30 meter, zelfs door muren heen, mogelijk is. De dynamische frequentieselectie kiest automatisch het beste radiokanaal om verliezen te minimaliseren. De optionele WFHD-kit is in de handel leverbaar voor een prijs van € 539,- (adviesprijs incl. btw.)


Voor meer informatie

Stijn Stortelder (Bex*communicatie)
Tel.: +31 (0)6 14 555 794
E-Mail: benq@bexcommunicatie.nl 

Guido Forsthövel (BenQ)
Tel.: +49 208 40942- 60
E-Mail: Guido.Forsthoevel@BenQ.com


TOP