Nieuws

BenQ W2000W – de thuisbioscoop zonder kabelwirwar

Home-cinema projector nu met verbeterde draadloze Full HD Kit

05-23-2016

Eindhoven, 25 mei 2016 – BenQ, wereldwijd marktleider op het gebied van DLP®-projectoren, introduceert met de W2000W een nieuwe versie van zijn krachtige Full HD-projector W2000, die nu ook zorgt voor een geheel draadloze premium home-cinema ervaring. De W2000W bevat de nieuwe WFHD-kit WDP02 voor de draadloze transmissie van video- en audiosignalen met een hoge resolutie. De draadloze kit WDP02 bestaat uit een zender met uitgebreide aansluitingen en een ontvanger die in de projector is ondergebracht. De W2000W heeft dus behalve de voedingskabel geen andere kabels nodig. De BenQ W2000W voor film- en gameplezier met een projectieoppervlak van maar liefst 300 inch/762 cm is vanaf eind mei in de handel verkrijgbaar voor een prijs van € 1.799,- incl. btw.

De WFHD-kit WDP02 is als uitbreiding voor andere projectoren ook apart verkrijgbaar vanaf eind mei en kost € 539,- (adviesprijs incl. btw).

Draadloos van kamer naar kamer
De BenQ W2000W wordt geleverd met de Wireless Full HD Kit WDP02 en biedt hiermee een innovatieve data-overdracht zonder lastige kabels. Deze kit bestaat uit een transmitter met vier HDMI®-ingangen, een HDMI®-uitgang en een receiver die via USB met de projector wordt verbonden en zo tegelijkertijd zorgt voor de stroomvoorziening van de receiver. De truc is dat de ontvanger nu in de projector zelf kan worden geïntegreerd en dus niet langer extern aan het apparaat hoeft te worden bevestigd. Nog een pluspunt voor een optimale integratie in uw interieur. WFHD heeft zelfs tussen meerdere ruimtes een bereik tot 30 meter en een latency van minder dan 1 ms en biedt dus zowel voor filmliefhebbers als voor fans van onlinegaming uitstekende omstandigheden. De DFS-functie (Dynamic Frequence Selection) is een aanvullende feature waarmee een WLAN automatisch van kanaal kan wisselen als het gebruikte kanaal al in gebruik is of wordt verstoord.De zender heeft vier HDMI-ingangen voor Blu-ray-spelers, gameconsoles of pc's en kan ook 3D-signalen tot 1080p/60Hz in de 5 GHz-frequentieband naar de ontvanger overdragen.

High-performance zoals verwacht bij W2000
De BenQ W2000W produceert levendige kleuren, een hoog contrast, fijne details en een hoge helderheid, zodat donkere scènes optimaal worden weergegeven. Deze projector levert een realistische beeldkwaliteit met een contrastverhouding van 15.000:1 en 2000 ANSI lumen. Zelfs op een afstand van slechts 2,50 meter kan de BenQ W2000W een grote beelddiagonaal van 98 inch weergeven. Met de Big Zoom-functie kan het beeldformaat gemakkelijk aan de grootte van de kamer worden aangepast. De verticale Lens Shift verschuift de beeldpositie op een eenvoudige manier, zonder de projector zelf te verplaatsen.

Kleurweergave made in Hollywood
Het echte Hollywood-gevoel ontstaat echter door de CinemaMaster-technologie van BenQ. Hiertoe behoren een aantal innovatieve functies voor een maximale beeld- en geluidskwaliteit. De W2000W levert in Full HD/1080p-formaat met hoge resolutie een duurzame kleurweergave dankzij de ondersteuning van de HDTV-kleurenstandaard Rec.709. Deze maakt sinds de jaren negentig van productie tot bioscoopweergave een consistente kleurweergave en -kwaliteit mogelijk. De nieuwe BenQ-projectoren gebruiken hiervoor een geavanceerd 6-segments kleurenwiel (RGBRGB) met perfect afgestemde kleursegmenten en een nieuw soort laag, waardoor films ook thuis net zo op het doek verschijnen zoals de regisseur het bij de productie voor ogen had.


Voor meer informatie:
Stijn Stortelder (Bex*communicatie)
Tel.: +31 (0)6 14 555 794
E-Mail: sstortelder@bexcommunicatie.nl

Guido Forsthövel (BenQ)
Tel.: +49 208 40942- 60
E-Mail: Guido.Forsthoevel@BenQ.com 


TOP